fbpx
  • 0877197958
  • mo_tive@abv.bg

Откъде да си купим автомобил и да направим ли предварителен оглед?

покупка на кола

Откъде да си купим автомобил и да направим ли предварителен оглед?

Когато си търсим автомобил, който да купим започват да изникват множество въпроси като например: откъде да си купим автомобила, какви пари да отделим за него, какъв точно да бъде той и още много други. За всеки въпрос няма точен или пък правилен отговор, но с правилният подход и човек до вас може всичко да бъде наред.

Откъде да си купим автомобила?

Има много места откъдето да си купим нова кола- от човек в чужбина, от автокъща в чужбина, от директен вносител (дилър на дадена марка), от човек в България или пък от автокъща у нас.

При покупка от чужбина на нова кола със сигурност ще имате доста странични разходи като превоза до България, регистрация и поставяне на български номера, закупуване на винетка, направата на гражданска отговорност, както и минаването на годишен технически преглед, който е задължителен.

Когато купуваме автомобила от страната ни, то ние ще спестим поне разхода за превоз на автомобила. Другото голямо предимство на покупката от България е това, че можем да огледаме колата преди да я закупим и така да сме поне малко сигурни в качеството й.

Що се отнася до предварителният оглед, то той едва ли не е задължителен преди покупката. Чрез него вие може да се уверите в качеството на колата, която ще карате поне 4-5 години, след като я закупите. Огледа може да го направите сами ако разбирате от коли и автомобилни части.

Ако не можете сами и не сте убедени в качествата си да избирате кола, то вие може да потърсите компания за предварителен оглед на кола преди покупка. Тя ще бъде във ваша полза при избора на точната кола. Затова вие съответно да си заплатите, но цените са достъпни за всеки, който иска да бъде сигурен в купуването на кола.

На какво трябва да наблегнем при огледа на кола, когато сме сами?

Може би за някои от шофьорите външният вид не е от значение, но има и такива, които доста държат на него. При проверка на кола преди покупка е важно да видите боята на автомобила (дали колата е пребоядисвана), както и за вдлъбнатини, които говорят за удряне на автомобила.

След това е двигателя, който трябва да е в топ състояние, въпреки че това не може да бъде така, защото все пак автомобилът е каран. За него е важно да не издава странични и странни звуци, които биха означавали някаква повреда.

Решете каква кола ви трябва според това за какво ще я ползвате. Относно това за колко пари да бъде закупена си зависи изцяло от вас. Търсете кола, за която знаете, че частите са по-евтинки и като цяло колата е по-евтина за поддръжка, защото това е един голям плюс.

Ако си вземете скъпа кола, то трябва да знаете, че тя ще бъде и скъпа за поддръжка. Изберете точната кола за вас, за да не съжалявате за покупката, която сте направили и да търсите на кого да я препродадете.

pisatel