fbpx
  • 0877197958
  • mo_tive@abv.bg

Как лесно да си изберем кола, която да купим

каква кола да си купим

Как лесно да си изберем кола, която да купим

На всеки му се иска да може да купи първата кола, която му е харесала, но за съжаление нещата не стоят точно така. Обикновено колата, която сме си харесали е твърде скъпа или пък е евтина, но пък има проблеми, които ще трябва да бъдат поправени с доста средства.
В тази статия ще обърнем внимание на нещата, които трябва да огледате преди покупката, с кого точно да направите предварителен оглед и има ли нужда от такъв.

Външният вид на колата

Всяка употребявана кола има така наречените „външни забележки“. Те могат да бъдат минимални, ако предният собственик се е грижел за колата, но могат да бъдат и доста фрапиращи, ако на собственика не му е пукало толкова за външният вид.

Вие естествено е добре да се ориентирате към автомобилите с по-малко външни повреди, за да нямате проблеми с тях след време като избиване на ръжда

Интериора също е важен

Както отвън, така и отвътре колата трябва да бъде в добро състояние. Има купувачи, на които не им пука чак толкова за интериора и нямат големи претенции, но ние ви съветваме да не бъдете от тези шофьори. Седалките може да са леко прокъсани, но не и много скъсани, тъй като след няколко месеца по-сериозно каране ще се скъсат напълно.

Огледайте дали всички уплътнения са на мястото си, за да няма течове при първият по сериозен дъжд и повреди по интериора. Ще бъде добре, ако колата е била поддържана, но знаем, че не всеки отделя време за чистене и ароматизиране. Цигарената миризма, която се е наслоила по интериора е неприятна и вредна за нашето здраве, затова по-добре да се потърси кола, в която не е пушено.

Състоянието на гумите

Когато купувате кола е хубаво гумите да бъдат в състояние да изкарат поне още един сезон, за да имате време да съберете средства за закупуването на нови или такива втора ръка. Също така е хубаво гумите да бъдат за сезона, в който купувате колата, за да не се налага да ги сменяте.

Към кого да се обърнем за помощ при покупката?

На първо и най-сигурно място поставяме услугата проверка на кола преди покупка с помощта на компания, предлагаща тази услуга. Вие ще получите професионална помощ от специалисти, които ще направят оглед на харесаната от вас кола. След това ще ви кажат какви са нейните плюсове, минуси и дали си заслужава да я закупите. Ако не ви се отделят пари за такава услуга, то вие може да потърсите помощ от ваш приятел, роднина или пък човек, който разбира малко или много от автомобили, за да имате човек зад гърба си.

Като заключение можем да кажем, че лесната покупка на кола втора ръка е процес от много решения, от които зависи всичко. Огледайте харесаната кола внимателно и дори може да направите компютърна автодиагностика, за да разберете моментното състояние, дали има грешки и ако има, то какви са те.

pisatel