fbpx
 • 0877197958
 • mo_tive@abv.bg

Проверка дебелината на боята

Проверка дебелината на боята

Измерване дебелината на боята на автомобила

Телефон:0877197958

 

При автомобилите втора употреба много често има поне 2-3 детайла който са пребоядисвани в следствие на деруги или по сериозни щети. Ако тези ремонти са извършени професионално това не е проблем, но ако са направени в не професионална среда, не добре подготвен детайл за боя и дебел слой кит тогава вече е сериозен проблем.
Проблеми настъпили в следствие на некачествен ремонт на ламарината на автомобила:

 • Напукване на кита под боята
 • Корозия под кита
 • Нарушаване на лаковото покритие
 • Люпене на боята
 • Портокалов ефект

Това е автомобил преминал през цялостно боядисване преди около 20 месеца. В следствие на недобрата подготовка както на ламарината преди да се нанесе боята, така и на бояджията резултата е видим.

Какво означава добра подготовка на ламарината на автомобила преди да бъдя боядисан

Подготовката се състой в това, че трябва всичките процедури да бъдат спазени, а те са: сваляне на старата боя, шприц кит, водно шкурене на шриц кита, ако е нужна втора ръка шриц кит докато стане идеално гладко като стъкло, почистване на детайла с обезмаслител и перфектно изсушаване с въздух под налягане, вкарване в камера за боядисване без никаква прах и мръсотия. Следва нанасянето на базата, важно е да се нанася под ъгъл без да се задържа на едно място, слоя база трябва да бъде много тънък повторен няколко пъти до перфектно покритие. След което се нанасят два слоя лаково покритие. Най-накрая детайла се изпича за определено време и температура в камерата.

Изискване на пройзводителите на автомобилна боя

Важно е всеки майстор преди да започне с боядисването на автомобила да се запознае с инструкцията на боята с която ще работи, защото всеки пройзводител има строги критерии за нанасяне на боята, а те могат да бъдат различни като: ъгъл на нанасяне, разстояние на нанасяне и време за изчакване преди нанасяне на вторичния слой.

Всички тези неща по горе който описахме в повечето сервизи в България не се спазват и затова боядисаните детайли се увреждат след като бъде изложен автомобила на неблагоприятни външни условия.

Проверка на боята на автомобила за удари, градушка или кит

Потърсете ни на 0877 19 79 58 за всякакви въпроси

Ние предлагаме услугата преглед на автомобила като за целта използваме освен професионалния поглед на механика ни и професионална машина за измерване на слоя, дебелината на боята върху автомобила.

След консултация и проверка на колата вие ще знаете следните неща за състоянието на ламарина:

 1. Пребоядисвана ли е колата и ако е колко са детайлите и как е извършен ремонта
 2. Претърпяла ли е градушка
 3. Има ли кит и къде
 4. Има ли скрита корозия (ръжда)
 5. Кърпена ли е
 6. Удряна ли е

 

admin