fbpx
  • 0877197958
  • mo_tive@abv.bg

Какво са хибридните автомобили?

Какво са хибридните автомобили?

В последните години много нашумя тенденцията със закупуването на хибридни автомобили от различни марки. Може би много от потребителите на пазара с автомобили не са наясно с този ви д автомобили (хибридните) и затова в тази статия ще научите малко повече за тях, а именно какво представляват, какви видове хибридни автомобили има на пазара и много други полезни неща.

Накратко за хибридните автомобили:

Ниската консумация на гориво и заниженото изхвърляне на вредни емисии при хибридните автомобили се дължи на двигателя с вътрешно горене, който е съчетан с електромотор под капака на автомобила.
Хибридните автомобили се разделят според задвижването, което се осигурява от електромотора на „пълни“ и „леки“ хибридни автомобили. При „леките“ хибриди, електродвигателят е като помощен на конвеквионалният двигател с вътрешно горене. Докато „пълните“ хибриди могат да изминат известно разстояние само на електрическа енергия от електромотора.

хибридна кола

Типове хибридни системи:

  • Първият тип хибридна система е последователната, при която двигателят с вътрешно горене не е свързан механично с колелата на автомобила. Тази система я наричат и серийна.
  • Друг тип система е тази, при която електромоторът и двигателят с вътрешно горене работят заедно. Тази система се нарича паралелна.
  • И на последно място е комбинираната хибридна система, при която акумулатора свързан със системата се зарежда докато колата е в движение.
видове хибридни коли

Какво представлява последователната хибридна система?

ази хибридна система не е разпространена при леките автомобили, но пък за сметка на това е доста разпространен при тежкотоварните автомобили като локомотиви, самосвали и други машини. Тази хибридна система има някои предимства като това, че колелата се задвижват от електромотор, който от своя страна се зарежда от двигателя с вътрешно горене. Друго предимство е това, че автомобила Ви не се нуждае от мощен двигател. Последователната хибридна система е разработена през 1899 година от Фердинанд Порше, който след това покорява големи върхове.

Глобалното затопляне и масовото използване на петрол са двата фактора, които най-силно влияят върху всяка една промишленост, която иска да се развие включително и на автомобилната индустрия! Много от автомобилните компании се опитват да се включат в зеленото производство на автомобили, които ще работят в полза както на хората, така и без да вредят на природата.
Преценете сами за себе си от какъв автомобил имате нужда и дали хибридните автомобили са за вас, както и това дали искате да сте в полза на природната среда.

За вашите нужди:

Ако закъсате с колата си по пътя и няма какво да направите, то вие може да потърсите услугите на Пътна помощ София. Тази компания разполага с всякакви уреди и автомобилна техника.

При закупуването на хибриден автомобил вие може да потърсите помощ от компания за предварителен оглед на кола, за да сте сигурни, че сте избрали правилната кола без проблеми за вас.

pisatel