fbpx
  • 0877197958
  • mo_tive@abv.bg

Автодиагностика

Автодиагностика е услуга в която сме се специализирали през годините и сме се наложили като една от водещите фирми в София за професионална диагностика на автомобили, бусове, джипове, мотори и селскостопанска техника. По долу в статията ще ви обясни за спецификата и начина на диагностициране на всяка една техника.

Цена за диагностика на автомобили

Бош диагностика

Професионална диагностика на Бош

Цената за диагностика на място е 80 лева това включва прочитане и изтриване грешките на всички модули и системи който позволява марката и модела автомобил. Важно! Не гарантираме, че проблема и грешката няма да се появят отново. Има постоянни и архивни грешки както и къси и дълги. В много от случаите е нужно правилен реглаж на въздух/гориво чрез адаптация горивната карта на колата. Предлагаме адаптиране на дросел, вкарване на кодове на дюзи, реглаж и адаптация на турбина и актуатор, изключване на въздушни възглавници, активиране на екстри и деактивиране на всякакви системи. Доверете се на дългогодишния ни опит с всякакви софтуери за всички марки и модели.

След като дадена грешка е натрупана в компютъра на колата значи трябва да се поправи проблема най-често да се подмени някоя част ,модул или датчик. Това ще го обсъдим по подробно надолу в статията. Освен триене на грешки и откриване на проблеми с диагностика можем да следим и живите данни на автомобила как се държи в реално време двигателя и отделните му модули и системи. Всички тези неща са включени в дадената цена и целия процес по компютърна диагностика е от 20 минути до 30 минути.

Компютърна диагностика на място при клиента

Диагностика на място е услуга която все по често се налага на пазара защото е много удобна за клиента. Без да си губите времето и да се чудите как да докарате автомобила до сервиз за да ви бъдат изчистени грешките или да ви бъде диагностициран проблема. Затова предлагаме услугата автодиагностика на място при клиента улесняваме максимално клиентите си и се стремим да помагаме на хората в нужда. След като ни се обадите и уговорим удобен за вас и нас час и ден ще трябва да заредите акумулатора на автомобила и да осигурите достъп до автомобила ви.

Важно е при обаждане да дадете точен адрес за посещение улица и номер както и модел, марка и година на производство. Важно е също да уточните проблема на автомобила защото не всяко нещо може да се прочете или оправи с диагностика. Много пъти проблема е механичен, а не електронен и в такива случай няма как да излезе на диагностичния уред като проблем. Цена за диагностика на автомобили

Бош диагностика

Професионална диагностика на Бош

Цената за диагностика на място е 80 лева това включва прочитане и изтриване грешките на всички модули и системи който позволява марката и модела автомобил. Важно! Не гарантираме, че проблема и грешката няма да се появят отново. След като дадена грешка е натрупана в компютъра на колата значи трябва да се поправи проблема най-често да се подмени някоя част ,модул или датчик. Това ще го обсъдим по подробно надолу в статията. Освен триене на грешки и откриване на проблеми с автодиагностиката можем да следим и живите данни на автомобила как се държи в реално време двигателя и отделните му модули и системи. Всички тези неща са включени в дадената цена и целия процес по компютърна диагностика е от 40 минути до 60 минути.

Техника която използваме при компютърна диагностика

Лънч диагностичен уред

Диагностчиен уред на Лаунч

Техниката която използваме е професионална с марката Launch, Bosch и Delphi, Inpa, Ista-За Бмв, Star diagnostik (Xentry+DAS) за Мерцедес, VCDC за всички ваг автомобили, Vida за Волво, ОпкоM ЗА ОПЕЛ и ГМ общо взет имаме за всички масови марки и модели автомобили оригинални тестери  които позволяват следенето на автомобила в реално време и записването на живите данни по време на движение. Използваме модерен и актуален софтуер за всички марки и модели автомобили, бусове, джипове, селскостопанска и строителна техника, камиони и мотори. Ние сме първите предлагащи пълна диагностика на всякаква мобилна техника независимо от типът, марката, модела и годината на производство. Освен скъпата и качествена техника е важно да може да работите с нея. Затова нашият екип е обучаван от производителя на дадената техника за работа и използване на нейните функции.

Диагностика на Бус.

Диагностика на бус наподобява автодиагностиката но изисква допълнителни познания и техника. В по новите бусове се използват модерни дизелови двигатели с много модули, датчици и електроника. Затова се налага често да се използва диагностициране на вашият бус. Може да прочетете повече за Диагностика на Бус в София.

Диагностика на Джип

Диагностициране на джипове в София е услуга която предлагаме директно на адрес при клиента, прочитаме всичките модули и системи на джипа и определяме проблема или проблемите и изтриваме натрупаните грешки в компютъра на джипа.

Диагностика на камион в София

Предлагаме диагностика на камиони в София и околностите. Поддържаме почти всички модели и марки камиони произведени след 1996 година. Предлагаме пълна диагностика на всички системи, модули и датчици на камиона както и следене на живите данни. Следене на работата на двигателя поотделно на всеки цилиндър, обороти и въздух.

Диагностика на строителна и селскостопанска техника на място в София

Диагностиката на селскостопанска техника е нещо много специфично като начин на изпълнение. Компонентите, модулите и екстрите не са като на стандартните автомобили или камиони. Използват се специализирани системи спрямо това за какво се използва дадената селскостопанска машина.

Диагностика на мотор в София

Компютърна диагностика при моторите е специфично нещо което се прави сравнително от скоро в България. При моторите диагностиката се състой основно в това да се видят живите данни и поведението на двигателя по време на работа. При по новите мотори се използва OBD Букса за прочитане компютъра на мотора. Има значение от марката и модела и това какво е заложено от производителя като възможност за прочитане при някой има повече възможности и данни който може да се прочетат други са максимално ограничени откъм диагностициране.

Авто диагностика на място в София

Професионална авто диагностика за всички марки

Предлагаме пълна диагностика и преглед на кола, мотор, джип, бус и всякаква техника преди покупка за град София на място. Можете да ни задавате всякакви въпроси и запитвания на телефон: 0877197958

Компютърна диагностика започва да се прилага комерсиално през началото на 90-те години като тогава колите са били с много ограничени електронни компоненти и данните от компютъра на автомобилите са много ограничени. Колкото повече електрониката замества механичните компоненти толкова повече възможности се откриват за диагностицирането на автомобилите което в повечето случай помага за бързото локализиране и решаване на проблема.

Преди 2000 година всеки производител на автомобили използва различен накрайник за прочитане компютъра на колата което води до своите проблеми защото сервизите трябва да закупят за всяка марка автомобил различен накрайник за диагностика. След 2000 година е въведен единен стандарт който се казва OBD и OBD2 които се използват и до днес. Така прочитането на автомобилите става с един кабел за комуникация. Чрез който кабел  ОБД букса се захранва и с ток диагностиката докато при старите кабели например при марката Fiat освен буксата за комуникация трябваше да се пусне и захранване с щипки директно за акумулатора на колата за да бъде прочетен компютъра.

Оглед на кола предлага диагностика на автомобили който са произведени преди 2000 година и имаме всичките кабели. Имаме възможност да прочетем коли дори произведени през далечната 1988-1990 година но е важно да кажем, че данните който се виждат при тях са много малко сведени до минимум затова и диагностика на такива коли не е препоръчителна.

В какви случай е добре да потърсите автодиагностика в София?

натрупани грешки в автомобила

натрупани грешки

Диагностика на автомобили се използва все по често при проблеми с горивната система, електрически проблеми с различните модули на автомобила не работещи електрически стъкла, не работещи електрически огледала, модул на запалването, проблеми с педала на газта, прекъсване на двигателя, не работещи стабилизиращи системи и спирачни системи както и всички екстри вградени оригинално в автомобила като навигационни системи, аудио система, климатична система.

Предлагаме изкупуване на автомобили ако сте решили да продадете стария и ненужен автомобил не се чудете, а ни потърсете.

Нашата цел е да помогнем на всеки клиент попаднал в неудобна ситуация с проблем в автомобила. Затова и екипът ни от професионални механици е винаги готов да помогне и да се отзове на адреса ви. Разполагаме с опит от над 15 години в ремонта и професионално диагностициране на всякакви марки и модели автомобили. През годините сме се сблъсквали със всякакви проблеми и техните технически решения.